A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Богодухівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Богодухівської міської ради Харківської області

Відбулася дводенна офлайн-конференція «Реформування старшої профільної середньої освіти (академічні ліцеї)»

Дата: 04.04.2024 14:30
Кількість переглядів: 14

У 2027 році має запрацювати профільна середня освіта як продовження реформи НУШ. Після 9 класу учень чи учениця вступатиме в академічний ліцей, обираючи профіль і предмети, та поглиблено готуватиметься до здобуття фаху. Інший шлях – заклад професійної освіти або коледж.

До вересня 2024 року кожна область має сформувати проєкт мережі закладів профільної освіти. У вересні 2025 року, тобто з дворічним випередженням упровадження реформи, 25 закладів загальної середньої освіти України розпочнуть пілотування реформи трирічної профільної середньої освіти. Від нашої області до переліку пілотних закладів включено Комунальний заклад «Богодухівський ліцей №2» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області, який вже має досвід пілотування НУШ у 1-4 та 5-7 класах.

Наразі триває підготовчий етап впровадження реформи старшої профільної школи, в межах якого 3-4 квітня 2024 року Міністерством освіти і науки проведена дводенна офлайн-конференція «Реформування старшої профільної середньої освіти (академічні ліцеї)», присвячена апробації реформи профільної середньої освіти в майбутніх пілотних ліцеях.  Учасниками конференції стали директорка КЗ «Богодухівський ліцей №2» Тамара ЄМЕЛЬЯНЕНКО, її заступниця Світлана РІДКОКАША, вчителька української мови та літератури Тетяна САРАНЧА та ліцеїстка Валерія БОГМАЦЕР.

Під час заходу освітяни ознайомились з досвідом роботи  профільних шкіл  країн, де ця система вже успішно працює, обговорили особливості впровадження профільної освіти в Україні, взяли участь у панельних дискусіях та попрацювали в групах.


« повернутися

Вхід для адміністратора