A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Богодухівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Богодухівської міської ради Харківської області

Майстер-клас для вчителів зарубіжної літератури

Дата: 29.11.2023 16:02
Кількість переглядів: 8

 

29 листопада  в онлайн-режимі  вчителі зарубіжної літератури громади  стали учасниками майстер-класу на тему «Особливості сприйняття літературних  творів учнями 5-х класів. Ключі до мотивування учнів вивчати зарубіжну літературу».

Зарубіжна література – предмет особливий, людинотворчий. Окрім того, що ставить завдання представити літературу як вид мистецтва, він покликаний творити цілісну особистість. Тому вчителю дуже важко обмежитися технологіями, якими б результативними вони, на думку спеціалістів, не були. Тут потрібно включати методику серця. Адже від цих уроків залежить, чи загориться вогник у дитячій душі, чи зможе цей маленький промінчик протистояти життєвим незгодам.

Очевидно, що пробудити інтерес до творчого читання здатні лише люди творчі, які самі переживають радість від спілкування з книгою, спроможні вести діалог із читачем. Саме такими є наші вчителі літератури. І кожен з них має цілий «набір» тих методів, прийомів, технологій, які можуть зацікавити дитину книжкою, домогтися того, щоб їй хотілося прочитати твір, дізнатися про його героїв, їхні вчинки, помисли душі.  Про такі  «родзинки» педагогічного досвіду і  йшлося на сьогоднішньому майстер-класі.

Педагоги також  виконали практичні вправи  із застосуванням сервісу Mentimeter для отримання швидкого зворотного зв’язку від учнів під час уроку та  спробували можливості додатку PREZI  для надання інтерактивності уроку.

Дякую учасникам за змістовну зустріч.

Хай запропоновані ідеї  перетворять ваші уроки на захоплюючі мандрівки для учнів. І пам’ятайте, один з найкращих способів мотивувати учнів – поділитися своїм натхненням.

Надихайтесь, творіть, отримуйте задоволення від спілкування зі своїми учнями!


« повернутися

Вхід для адміністратора