A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Богодухівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Богодухівської міської ради Харківської області

День Соборності України

Дата: 21.01.2022 10:47
Кількість переглядів: 25

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як величне  свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

В знак шани та об’єднання українських земель у закладах загальної середньої освіти громади у цей день проведено  заходи під загальним гаслом «Єдина і неподільна Україна»: виховні години, інформаційні хвилинки «Соборність України, естафети поколінь: від діда-прадіда», бесіди, тематичні уроки, круглі столи, диспути, бесіди, загальношкільні зібрання, присвячені політичним та історичним подіям в утворенні і зміцненні української державності, історії та діяльності Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Разом з тим, у шкільних бібліотеках оформлено книжкові виставки «Україна: Схід і Захід разом». А у фойє шкіл  відбувся урочистий Марафон Єднання «Теплота наших рук та сердець єднає мости українських душ в усьому світі», у якому учні   вкотре  продемонстрували нероздільність нашої держави та єдність українського народу – народу з кращими традиціями поетичної та працелюбної української нації. Під час Марафону учні разом із педагогами утворили «живий ланцюжок» єдності та презентували те, що об’єднує народ нашої держави: співучу, м’яку та лагідну українську мову, свої неповторні звичаї, обряди та традиції, і звичайно, народну пісню, без якої не обходиться жодне українське свято.

Спеціалісти КУ «Богодухівський ЦПРПП» та працівники відділу освіти Богодухівської міської ради також долучилися до  участі у заході присвяченому Дню Соборності України.

Єдність українців, незалежно від регіону їх проживання – на Заході чи Сході, на Півдні чи на Півночі або у Центрі України – це сила українців. Тільки коли ми об’єднані, ми можемо протистояти будь-яким негараздам.


« повернутися

Вхід для адміністратора