A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Богодухівський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Богодухівської міської ради Харківської області

ХХІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Дата: 09.11.2021 12:57
Кількість переглядів: 33

      9 листопада вся Україна святкує День української писемності та мови.        А також  вшановує пам’ять Преподобного Нестора-Літописця – монаха    Києво-Печерського монастиря, першого давньоруського письменника і літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

      Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-Літописця і починається писемна українська мова. Він є автором найдавнішої пам’ятки історіографії та літератури українців – «Повісті минулих літ», яка була завершена близько 1113 року. Цей твір складений на основі сучасних автору подій і архівних літописів, народних переказів та оповідань.

      У цей день традиційно проводиться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який транслюється на всіх платформах суспільного мовлення. Таку акцію започаткували 2000 року. Так, щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та не стільки з’ясувати, чи добре знають українську мову, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

          Сьогодні до написання ХХІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності долучилися фахівці Богодухівського центру професійного розвитку педагогічних працівників, спеціалісти відділу освіти, учнівська молодь та педагогічні колективи закладів дошкільної та загальної середньої освіти громади.

          Разом з тим, в День української писемності та мови в закладах загальної середньої освіти громади проходять шкільні етапи ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді  імені Тараса Шевченка.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора